NAVIGATOR Informatika Zrt. NAVIGATOR Informatika Zrt. NAVIGATOR Informatika Zrt. NAVIGATOR Informatika Zrt.
IT outsourcingRendszerintegráció
Cégünkről Menedzsment Éves pénzügyi jelentések ÁSZF Elnyert támogatások Minősítések
Sajtóközlemények Logók Fotók Háttéranyagok Rólunk írták

Sajtóközlemények

Elérhető megtakarítások a közigazgatásban az IT outsourcing segítségévelBudapest, 2006. június 7. – Az államigazgatási szektor fejlődését leginkább az informatikai rendszerek modernizálása határozza meg, ezért elengedhetetlen az informatikai infrastruktúra hatékonyságának növelése – jelentette be a NAVIGATOR Informatika Zrt., a hazai informatikai piac egyik vezető IT-outsourcing vállalata mai sajtóbeszélgetésén. Napjainkban az informatika sokkal nagyobb mértékben fejlődik, mint ahogy azt a közszféra követni tudja. Fejlődési üteme messze meghaladja a többi iparágét, egyre összetettebb és bonyolultabb a technológia, amikhez egyre nagyobb teljesítményű számítógépekre lesz szükség, ezért arra kell törekedni, hogy a közigazgatás technológiai lemaradását pótolják, mégpedig költséghatékony módon. A NAVIGATOR véleménye szerint a költségek növelését nem kívánó, azonnal érezhető modernizálást jelentő megoldás az informatikai erőforrások szakértő szolgáltatóhoz történő kihelyezése, amely átlagosan 16 százalékos költségcsökkentést jelenthet.

A közigazgatási szektor különböző területein különböző mértékű megtakarítások érhetők el az informatikai rendszer üzemeltetése terén:
• az önkormányzati költségvetési intézmények esetén akár 20 százalék is lehet
• a központi költségvetési intézmények esetén 25 százalék érhető el
• az oktatási intézmények területén 15 százalék körüli lehet a megtakarítás
• az egészségügyi intézmények területén pedig az első 3 évben csak a többletköltések foghatóak vissza. Mivel a jelenlegi rendszer egyik problémája, hogy a számítógépes munkaállomások jelentős része 3 évesnél régebbi, ami az informatikában már elavultnak számít, már a jelenlegi költségkeretből megvalósított modernizáció is nagy lépést jelentene. Az IT outsourcing szolgáltató az üzemeltetés keretein belül az első 3 évben a technológiai fejlődést is biztosítja, majd az azt követő években már átlagosan évente kb. 15 százalék megtakarítás jelentkezhet.
Az elérhető megtakarítás az első 3 éves ciklusban több mint 5 milliárd forint éves szinten. Az egészségügy területén ez idő alatt megtakarítás nem mutatható ki, ezen a területen a többletköltések visszafogása mellett megvalósítható technológiai felzárkózás jelenti az előrelépést. Az első 3 éves ciklust követő időszakban, a technológiai update megvalósulása után az elérhető megtakarítás mai áron számítva elérheti az 5,8 milliárd forintot. A jelentős költségmegtakarításnak köszönhetően a NAVIGATOR Informatika Zrt. az informatikai erőforrás-kihelyezés piacának erőteljes felfutását vetíti elő Magyarországon.

Az IT outsourcing előnyei
Az informatikai erőforrások kihelyezése nem csak költséghatékonysági szempontok miatt előnyös az intézményeknek. A stabil informatikai környezet akadálytalan üzemeltetéséhez elengedhetetlen egy speciális szaktudással rendelkező szakértői csoport alkalmazása. A közigazgatásban jellemző módon jelenleg belső munkatársak látják el ezeket a feladatokat, de hasonlóan a versenyszférához, itt is lehetőség van az informatikai erőforrás-kihelyezésre. A Total IT Outsourcing keretében (ahol az üzemeltetés mellett a teljes eszközpark bérlésére is lehetőség van), operatív lízinggel vehetők igénybe a munkaállomások, így az adott intézmény erőforrást vesz igénybe és nem terméket vásárol. A költségek átrendeződése és a költséghatékonysági mutatók javulása, a szerződésben garantált biztonsági színvonal, a folyamatos rendelkezésre állás és a speciális szakemberek általi azonnali probléma-megoldás mind az IT-outsourcing javára mozdítják a mérleg nyelvét.

Hibabejelentő telefon: (1) 450-5320
Support

NAVIGATOR Informatika Zrt. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14. (Lurdy Ház)
Tel: (+36-1) 452-3745  |  Fax: (+36-1) 452-3751 © 2017 Minden jog fenntartva